ĽUTINA: V obci sa skončil medzinárodný maliarsky plenér

07.09.2013 Sabinov

Ľutina 7. septembra (TASR) - Počas uplynulých 10 dní sa konal v obci Ľutina v okrese Sabinov druhý medzinárodný maliarsky plenér. Tvorili tu umelci z Poľska, Ukrajiny, Česka a Slovenska.
„Gréckokatolícke pútnické miesto v Ľutine sa pod záštitou arcibiskupa a metropolitu Jána Babjaka SJ stalo od stredy (28. 8.) na desať dní miestom tvorby pre účastníkov 2. medzinárodného maliarskeho plenéru organizovaného Gréckokatolíckym arcibiskupským úradom v Prešove. Umelci počas tvorivého pobytu na krásnom stále sa rozkvitajúcom mieste navštívili aj známe pútnické miesta, ktoré sa pre tento ročník stali ich inšpiráciou,“ informoval hovorca Gréckokatolíckeho arcibiskupského úradu v Prešove Ľubomír Petrík.
Plenér bol ukončený vo štvrtok (5. 9.) záverečnou výstavou z vytvorených diel v Dome Mikuláša Klimčáka v Ľutine. Ešte pred slávnostným otvorením výstavy sa konala liturgia v Bazilike Minor Zosnutia Presvätej Bohorodičky v Ľutine. V tejto bazilike sa dnes dopoludnia konala aj sv. liturgia pri príležitosti Púte Mladých 2013.
 

Vyberte región